De nieuwe Kroningsvlag

Een nieuw Kroningsjaar vraagt een nieuwe Kroningsvlag. Dat is de Tongerse traditie ! En het is een goede traditie. De processiegroepen steken zich in het nieuw, waarom dan ook niet de straatversiering. De Kroningsvlag 2023 is een pareltje. Het is een vlag waarbij Maria in verbinding met het Kindje Jezus centraal staat. Twee kleuren domineren de Kroningsvlag : de kleur goud, deze sprankelt, is feestelijk en straalt warmte en veiligheid uit. De kleur blauw symboliseert dan weer vertrouwen, loyaliteit, geloof, waarheid en de hemel. Sinds 2009 zijn de prijzen van de Kroningsvlaggen niet meer gestegen. Alhoewel alles tegenwoordig maar duurder wordt, komt bij de prijs van 2009 slechts 2 euro bij. 
De grote vlag (1,5 x 2,25 meter) kost 27 euro en de kleine vlag (1 x 1,5 meter) 17 euro. De vlaggen worden afgewerkt met bevestigingselementen bovenaan links en rechts en links onderaan zodat de vlag zowel met vlaggenstok kan gebruikt worden als kan opgehangen worden aan de huisgevel.

Hoe bestel ik mijn Kroningsvlag

Alhoewel de vlaggen nog in productie moeten gaan, kan je nu al je vlag bestellen. Dit kan

  • Via de Kroningswebsite : https://www.kroningsfeesten.be/shop/
  • Of door het juiste bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van Kroningsvlag BE 70 7350 6155 9925 met vermelding van
    • ….. grote vlaggen x 27 euro =
    • ….. kleine vlaggen x 17 euro =
      Vermeld je naam, adres en gsm nummer zodat we je kunnen verwittigen zodra de vlaggen er zijn. Gezien ze nog in productie moeten kan dit nog even duren.
© 2022 Kroningsfeesten Tongeren - Alle rechten voorbehouden

BLIJF OP DE HOOGTE!

Copy link
Powered by Social Snap