KRONINGS
FEESTEN
TONGEREN
2/4/7/9 JULI 2023

JONGEREN

Je bent juist op de pagina van de Kroningsjongeren beland. Super!

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn een groepje geëngageerde jongeren uit het dekenaat Tongeren (Tongeren, Hoeselt, Bilzen, Riemst, Voeren). In aanloop naar de Kroningsfeesten organiseren we diverse activiteiten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Ook tijdens de Feesten zal je van ons horen!

Benieuwd? Kijk dan zeker naar ons aanbod.

WIJ ZOEKEN JOU

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken om kinderen & jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen tijdens de Kroningsfeesten van 2023? We verwelkomen je hulp graag in één van onze werkgroepen:

  • Activiteiten tijdens de Kroningsweek: Onder andere de vaste waarden zoals een stadsspel en een jongerenviering.
  • Activiteiten buiten de Kroningsweek: In de aanloop van de Kroning voorzien we enkele activiteiten om jongeren warm te maken voor het thema.
  • PR/communicatie: De kroning en de activiteiten van de jongerendagen meer bekend maken bij jongeren, o.a. via leuke posts op sociale media.
  • Thema: Het thema van de Kroning (verbondenheid) en het verhaal van Maria op een eigentijdse manier bij jongeren brengen.
  • Helpende hand: Vrijblijvend helpen bij de activiteiten (klaarzetten, opruimen, toezicht houden, …).
 

Interesse?
Meld je aan via het form of stuur een mailtje naar kroningsjongeren@gmail.com.
Niet zeker? We nodigen je graag uit op een van onze vergaderingen!

VERBINDINGSDAGEN

De eerste verbindinsdag is UITGESTELD TOT EEN LATER TIJDSTIP.

We leven in een tijd waarin we de spanningen voelen oplopen. Hoewel de mogelijkheden om ons met elkaar te verbinden blijven groeien (denk maar aan sociale media), lijkt het wel alsof we een diepere verbinding met elkaar aan het kwijtraken zijn. Verbinding zoeken is dus belangrijker dan ooit. Maar met wie of wat moet je dan juist de verbinding aangaan? En wat houdt verbinding in? Hier willen we met kinderen, jongeren en jongvolwassenen samen naar op zoek.

In de aanloop naar de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten organiseren we zeven verbindingsdagen. Tijdens zo’n verbindingsdag gaan we telkens op zoek naar diepere verbinding met elkaar, jezelf, de natuur, muziek, andere culturen en last but not least: Maria en God. Dit doen we aan de hand van spelactiviteiten, workshops, jongerenvieringen, een fakkeltocht, zangstondes en zoveel meer.