kroningsfeesten-nieuwsbrief-header

Kroningsnieuwsbrief 25 - maand september 2023

23 september Sluiting Kroningsjaar

OLV
Komende zaterdag is het zover : de prachtige 19de editie van de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten wordt afgesloten. We hebben hele mooie Kroningsmomenten mogen beleven met als uitschieter de Kroningsweek van 2 tot en met 9 juli 2023. Wil je nog eens terugkijken dan raden we je het Kroningsmagazine 6 aan klik hier. Komende zaterdag gaan we de Kroningssfeer nog eens herbeleven met de Lichtprocessie, wanneer we allen samen in gewone kledij met een kaarsje én met de Oorzaak Onzer Blijdschap door de Tongerse straten zullen trekken. Wij hopen dat jij er dan ook bij bent.

23 september : verkeer en parkeren

Gebedsviering 4 (Large) (2)
De stad Tongeren heeft een verkeersplan opgemaakt voor de Lichtprocessie zodat alles vlot kan verlopen. Alle info ivm afgesloten straten en parkeerverbod zijn te vinden via deze link. Of op onze website. Buiten het parkeren langs de straten geven we mee dat Parking De Motten, de Velinx en de Q Parkings allen toegankelijk zijn en dat VIIO Tongeren de looppiste op Beukenbergweg en de speelplaats op de Rode Kruislaan openstelt.

Herbeleef het Kroningsavondspel : filmvertoning

avondspel
Wanneer:
- Donderdag 21 september om 14.30 uur en
19.30 uur
Waar: Kerk Sint- Maternus Paspoel
Duur: anderhalf uur
Inkom: gratis

Lichtprocessie : Zet een kaars voor je raam of deur

kaars
Tijdens de Lichtprocessie willen we graag nog
een keer samen uiting geven aan ons kroningsthema #zoekverbinding. Ieder van ons heeft wel een eigen reden om deel te nemen of om naar Maria te gaan. Daarom willen we je vragen om op 23 september uiting te geven aan je intenties door aan raam of voordeur een of meerdere (LED)kaarsje(s) te plaatsen. Zo creëren we niet alleen een stemmig parcours voor de lichtprocessie, maar betuigen we ook steun aan elkaar: #zoekverbinding.

23 september Lichtprocessie : stap je mee ?

stappen
IEDEREEN, ook zij die in de maand juli geen deelnemer waren, wordt uitgenodigd om in gewone kledij met kaars deel te nemen aan de Lichtprocessie. Kaarsen met windkapje kan je bekomen op volgende plaatsen. In de tabel klik Hier vind je de volgorde en de verzamelplaatsen. Voor een aantal groepen staat er ook, in welk deel van Tongeren men voornamelijk rekruteerde, zodat je weet waar je je parochie-, wijk- of dorpsgenoten kan terugvinden. Het belangrijkste is echter dat we samen in verbondenheid met elkaar mee opstappen.

Word jij Vriend van de Kroning 2030

VRIENDEN2
Kroningsfeesten organiseren kan enkel wanneer vele mensen de handen in elkaar slaan. Daarnaast is er ook nood aan voldoende financiële middelen. Daarom startte het Kroningscomité enkele Kroningsedities geleden met de “Vrienden van de Kroning”. Onder het motto “vele kleintjes maken één groot” nodigen wij iedereen uit toe te treden tot de “Vrienden van de Kroning 2030”. Toetreden kan door minimum 7 euro per maand te storten. 7 euro per maand is

Pelgrimeren naar Tongeren : 23 september overdag

CollaerPelgrimage 11 (Large)
De jaarlijkse pelgrimage naar Maria vindt dit jaar plaats op de sluiting van de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten 23 september. Bij de partnerwalk kan je kiezen tussen een wandeling van 5,10 of 15 km. Elke tocht brengt je langs basiliek, begijnhof en middeleeuwse wallen. Meer info klik hier.

DIFOTO : Kroningstentoonstelling

Affiche 2 juis
De tentoonstelling “7 jaarlijkse portretten” van Fotoclub DIFOTO vindt plaats in de Ursula - kapel. De openingsuren zijn van 13 tot 18 uur en dit nog op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september. Reeds maanden voordat de kroningsprocessies plaatsvinden starten de voorbereidingen en zie je heel wat mannen die aan het “kweken” zijn voor een degelijke baard tijdens de Kroningsweek. Welnu die kroningssfeer willen de fotografen via typische portretten laten zien op deze tentoonstelling. Kom zeker eens kijken of jezelf, een familielid of een kennis erbij hangt. Iedereen is van harte welkom.

Kroningsherinnering : USB Processie + avondspel

Kroningsfilm-1-2-1920
Ook deze editie is er een Kroningsfilm over de processie én het avondspel. De opnames vonden plaats op zondag 2 juli 2023. Drager van de film is ditmaal een USB stick zodat de Kroningsfilm zowel op TV als op PC of tablet kan worden afgespeeld. Deze kroningsfilm kan je kopen in het Kroningssecretariaat, maar ook via onze webshop of via overschrijving.

info@kroningsfeesten.be | www.kroningsfeesten.be

openingsuren
facebook instagram