kroningsfeesten-nieuwsbrief-header

Kroningsnieuwsbrief 24- maand september 2023

Welkom

herder
De zomervakantie zit er op. De tijd gaat snel. Wil je nog eens nagenieten ga dan zeker eens een kijkje nemen op de tentoonstelling van Difoto en je kan 1 van de 3 filmvoorstellingen van het avondspel bijwonen. In deze nieuwsbrief kijken we ook al vooruit naar de afsluiting van het Kroningsjaar 2023. We nodigen iedereen uit mee te doen aan de Lichtprocessie en een kaars an raam of deur te plaatsen. Die zaterdag is er overdag ook nog een pelgrimage naar de Oorzaak Onzer Blijdschap. Onze nieuwsbrief begint echter met hoe je bloemen een tweede leven kan geven. Veel kijk- en leesplezier.

Kroningsbloemen krijgen tweede leven

bloem7
Sven Hansen, Paul Groffi, Marijke Walbers, Ronny Koot en sympathisanten zorgden voor een prachtige versiering tijdens de Kroningsweek. Het was ook een duurzame versiering waardoor de bloemen ruime tijd zonder water konden. Maar eens komt de dag dat de planten zeggen, nu hebben we wel dorst en dan moet

Herbeleef het Kroningsavondspel : filmvertoning

avondspel
Wanneer:
- Vrijdag 15 september om 19.30 uur
- Donderdag 21 september om 14.30 uur en
19.30 uur
Waar: Kerk Sint- Maternus Paspoel
Duur: anderhalf uur
Inkom: gratis

Lichtprocessie : Zet een kaars voor je raam of deur

kaars
Tijdens de Lichtprocessie willen we graag nog
een keer samen uiting geven aan ons kroningsthema #zoekverbinding. Ieder van ons heeft wel een eigen reden om deel te nemen of om naar Maria te gaan. Daarom willen we je vragen om op 23 september uiting te geven aan je intenties door aan raam of voordeur een of meerdere (LED)kaarsje(s) te plaatsen. Zo creëren we niet alleen een stemmig parcours voor de lichtprocessie, maar betuigen we ook steun aan elkaar: #zoekverbinding.

23 september Lichtprocessie : stap je mee ?

stappen
IEDEREEN, ook zij die in de maand juli geen deelnemer waren, wordt uitgenodigd om in gewone kledij met kaars deel te nemen aan de Lichtprocessie. Hier vind je in tabel de volgorde en de verzamelplaatsen. Voor een aantal groepen staat er ook, in welk deel van Tongeren men voornamelijk rekruteerde, zodat je weet waar je je parochie-, wijk- of dorps-genoten kan terugvinden. Het belangrijkste is echter dat we samen in verbondenheid met elkaar mee opstappen.

Word jij Vriend van de Kroning 2030

Vrienden van de Kroning
Kroningsfeesten organiseren kan enkel wanneer vele mensen de handen in elkaar slaan. Daarnaast is er ook nood aan voldoende financiële middelen. Daarom startte het Kroningscomité enkele Kroningsedities geleden met de “Vrienden van de Kroning”. Onder het motto “vele kleintjes maken één groot” nodigen wij iedereen uit toe te treden tot de “Vrienden van de Kroning 2030”. Toetreden kan door minimum 7 euro per maand te storten. 7 euro per maand is

Pelgrimeren naar Tongeren : 23 september

CollaerPelgrimage 11 (Large)
Op de laatste zaterdag van mei, zijn er jaarlijks pelgrimstochten naar de 'Oorzaak Onzer Blijdschap' in Tongeren. Behalve in een Kroningsjaar, dan vindt deze pelgrimage plaats op de sluitingsdag van de Kroningsfeesten. Dit jaar 23 september. Die dag kan je deelnemen aan de Jekerdalpelgrimage of de partnerwalk "Tongeren op zijn mooist".

DIFOTO : Kroningstentoonstelling

Affiche 2 juis
De tentoonstelling “7 jaarlijkse portretten” van Fotoclub DIFOTO vindt plaats in de Ursula - kapel. De openingsuren zijn van 13 tot 18 uur en dit op zaterdag 16, zondag 17, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september. Reeds maanden voordat de kroningsprocessies plaatsvinden starten de voorbereidingen en zie je heel wat mannen die aan het “kweken” zijn voor een degelijke baard tijdens de Kroningsweek. Welnu die kroningssfeer willen de fotografen via typische portretten laten zien op deze tentoonstelling. Kom zeker eens kijken of jezelf, een familielid of een kennis erbij hangt. Iedereen is van harte welkom.

Kroningsherinnering : USB Processie + avondspel

Kroningsfilm-1-2-1920
Ook deze editie is er een Kroningsfilm over de processie én het avondspel. De opnames vonden plaats op zondag 2 juli 2023. Drager van de film is ditmaal een USB stick zodat de Kroningsfilm zowel op TV als op PC of tablet kan worden afgespeeld. Deze kroningsfilm kan je kopen in het Kroningssecretariaat, maar ook via onze webshop of via overschrijving.

info@kroningsfeesten.be | www.kroningsfeesten.be

openingsuren
facebook instagram