kroningsfeesten-nieuwsbrief-header

Kroningsnieuwsbrief 15 - februari 2023

Welkom

eerste foto
In deze nieuwsbrief willen we je meer vertellen over de rondgang van het processiebeeld in Groot-Tongeren welke zondag 26 februari van start gaat. De kinderen kunnen nog tot 12 maart hun tekening binnen brengen in het kader van de Kroningstekenwedstrijd. Doe jij mee aan ons nieuw project : Mariahuisjes? Onze jongeren hebben hun programma klaar voor 5 en 6 juli. En nog een aanrader : Donderdag 16 maart is er in de basiliek een interessante lezing over de relieken, uniek erfgoed. Dus heel wat nieuws. Veel leesplezier.

Rondgang processiebeeld start op 26 februari

14 Berg
Zondag 26 februari start de rondgang van het processiebeeld langs alle dorpen en parochies van Groot-Tongeren. De woonzorgcentra, de Clarissen en het Vesaliusziekenhuis worden eveneens aangedaan. Op verschillende plaatsen wordt er een korte processie voorzien. Op 24 maart zal het processiebeeld terug naar de basiliek komen. Wil je weten wanneer het processiebeeld in jouw, dorp, parochie komt klik dan op onderstaande link.

Kroningstekenwedstrijd voor 6 tot 12 jarigen

10 tekening 2
De Kroningstekenwedstrijd heeft tot doel de Kroningsfeesten kenbaar te maken bij de kinderen van Zuid-Limburg en om van hen te leren hoe zij de Kroningsfeesten ervaren. De deelnemers worden onderverdeeld in 2 leeftijdscategorieën: 6 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar. Zorg zeker dat je tekening binnen is op het Kroningssecretariaat tegen 12 maart. Meer info vind je via onderstaande link.

Het Kroningsarrangement : iets voor jou

vip2
Wil je een kroningsdag in optimale omstandigheden meemaken, dan is een Kroningsarrangement zeker iets voor u. Uit de vorige edities leerden we dat niet alleen het bedrijfsleven inspeelde op dit arrangement, maar zeker ook Groot-Tongenaren die familie, vrienden of kennissen willen uitnodigen op de Kroningsfeesten. Voor zij die mee opstappen in de processie is het een ideale formule om er voor te zorgen dat hun genodigden goed worden opgevangen. Het arrangement staat dan ook borg voor een mooie Kroningsdag.

Relieken : Uniek erfgoed herontdekt- 16 maart

reliek affiche
Samen met Jeroen Reyniers duiken we, op 16 maart om 20u in de Basiliek, mee in de wereld van de heiligen en hun relieken. Je ontdekt wat relieken zijn, of ze nu nog steeds bestaan en welke bijzondere voorbeelden er in de reliekschrijnen van Tongeren verscholen zitten. De zevenjaarlijkse Kroningsfeesten van Tongeren zijn ontstaan rond die grote appreciatie en het belang van reliekenverering. De Heiligdomsvaarten van toen, zijn vandaag

Kroningsjongerendag 5 & 6 juli

affiche-jongerendag
De kroning is er zowel voor jong als oud. Toch is er één dag in de kroningsweek die we speciaal willen beleven samen met jongeren van Tongeren, Limburg en daarbuiten.
Op woensdag 5 en donderdag 6 juli zal de jongerendag plaatsvinden. Net zoals de kroningsfeesten staat ook deze dag in het teken van #zoekverbinding. De jongeren stelden zowel een dag - als avondprogramma samen. Benieuwd om te weten wat je kan verwachten ...

Uitgeweken Tongenaar : kom jij ook op 22 april

basiliek
Op zaterdag 22 april 2023 organiseren wij de Dag van de Uitgeweken Tongenaren. De deelnemers worden in de vroege namiddag ontvangen in De Velinx. Na een ontvangst bezoeken we ons Kroningssecretariaat, en is er een exclusieve rondleiding op de basilieksite. Nadien is er een 5 uurtje. Binnenkort gaan we de uitnodigingen versturen. Mocht je je naam nog niet hebben doorgegeven, doe dat dan zeker via het formulier op onze website klik hier of via secretariaat@kroningsfeesten.be
Je ontvangt dan zeker en uitnodiging.

Hoe bestel ik tribunekaarten en avondspelkaarten?

triib 10
Zoals in 2016 zal er ook in 2023 een tribune geplaatst worden op de Leopoldwal. Wie op een comfortabele wijze de processie wil bijwonen kan hiervoor tickets kopen. Het zijn gereserveerde, genummerde plaatsen. De prijs voor een tribuneplaats is 15 euro. Het avondspel is gratis toegankelijk. We voorzien wel een aantal zitplaatsen. Ook hiervoor kan je kaarten kopen. De prijs voor een zitplaats is 18 euro.

project Mariahuisjes : doe jij mee ?

flipka
De Tongerse graffiti kunstenaar Flipka (Philippe Vroonen) wil samen met enthousiaste Tongenaren het project Mariahuisjes realiseren in het kader van het Kroningsthema #Zoekverbinding. Centraal in het project staat een tijdelijke kapel die gemaakt wordt uit recuperatiemateriaal. Op zaterdagen 29 april en 6 mei in de namiddag, wordt er aan de kapel een workshop georganiseerd voor telkens 20 personen. Elke deelnemer krijgt dan een klein Mariahuisje dat
230121 adres

info@kroningsfeesten.be | www.kroningsfeesten.be

facebook instagram