kroningsfeesten-nieuwsbrief-header

Kroningsnieuwsbrief 05 - 2021

Welkom

basiliek2
Welkom bij onze 4de Kroningsnieuwsbrief. Deze nieuwsbrief staat in het teken van de meimaand - Mariamaand. Graag willen we jullie ook bij deze nieuwsbrief een primeur meegeven. We tonen jullie de eerste Kroningsaffiche van deze Kroningseditie die in de maand mei zal ter beschikking zijn. We wensen jullie veel lees- en kijkplezier.

In mei zetten we OLV in de bloemen

Maria 10
Doe jij mee? Sinds mensenheugenis brengen Groot-Tongenaren, en vele anderen, bij het begin van de meimaand bloemen naar de Oorzaak Onzer Blijdschap. Onze Lieve Vrouw tussen de bloemen is in mei een vertrouwd beeld in Tongeren. Corona maakt het ook dit jaar moeilijk, maar niet onmogelijk. Kan je zelf geen bloemen brengen, geen nood : onze .....

Plaats een Kroningskaars bij Maria

OLV kaars
In de meimaand, maar ook in de andere maanden van het jaar, is het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap omgeven door kaarsen. Wij bieden je nu de mogelijkheid om ook op afstand een negen-dagen kaars of noveenkaars te laten branden. In onze webshop kan je een kaars bestellen en wij zorgen dat je kaars bij het genadebeeld komt te staan.

Doe mee aan de Kroningsprocessie

website
Wacht niet tot bestuursleden van een processiegroep je komen aanspreken. Neem zelf het initiatief en schrijf je in. Al meer dan 800 nieuwe deelnemers zijn je voorgegaan. Op de pagina processiegroepen vind je een overzicht van alle groepen. Per processiegroep kan je doorklikken voor meer informatie over je gekozen groep. Je vindt er niet alleen meer uitleg en foto’s, maar je kan je ook je ook zelf aanmelden.

De nieuwe Kroningsaffiche

Affiche
Deze Kroningsaffiche willen we vooral in Groot-Tongeren en in het nieuwe dekenaat Tongeren (Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren, Voeren) gebruiken. We willen alzo iedereen sensibiliseren om van de Kroning 2023 samen een groot feest te maken. Natuurlijk maken we op deze wijze de Kroningsfeesten ook bekend bij de toeristen die Tongeren en Haspengouw bezoeken. Ook ons nieuw kroningsthema
#Zoekverbinding vind je op de affiche. Voor zij die hier meer willen over vernemen of over de Kroning 2023 wordt er verwezen naar de Kroningswebsite. Gratis affiches kan je vanaf 20 mei o.a. in de basiliek bekomen.

Fioretti zoekt medewerkers

Fioretti
Het is een traditie dat tijdens de Kronings-feesten in het Tongers begijnhof het vrolijke volksspel Fioretti wordt opgevoerd. Dit open-luchtspektakel handelt over de lotgevallen van broeder Juniperus, leerling van St Franciscus. De Fioretti werd het voor het eerst opgevoerd bij de Kroning van 1981. We tellen dus nu de 7de editie bij de volgende Kroningsfeesten

Kroningssticker

sticker
De eerste oplage Kroningsstickers is op. Maar de nieuwe stickers zijn er : iets groter en met een witte band zodat ze nog beter zichtbaar zijn. Je kan deze stickers gratis bekomen in de basiliek, bij Press shop Maastrichterstraat 75, bij het Poske Sint-Truiderstraat 14, bij Bakkerij Op't Eynde Grote Markt 39, bij Boulet Sint-Truiderstraat 1 en bij Vroonen Home Sint-Truidersteenweg 8.

Kroning op Radio BOO

BOO 2
Radio BOO, de radio voor Zuid-Oost Limburg, zendt veertiendaags een interview uit over de Kroningsvoorbereidingen. Op maandagavond om 20.45 uur en op dinsdag om 11.15 uur. Op 5 april werd de spits afgebroken door de voorzitter van het Kroningscomité Peter Severijns. De uitzending daarop was deken Reynders aan de beurt. Radio BOO kan je beluisteren op 107.3 in regio Tongeren, op 105.1 in regio Bilzen en op 107.1 in regio Lanaken en via hun website http://www.radioboo.be/. De interviews kan je ook beluisteren op onze Kroningswebsite.
logo-kroningsfeesten-invert
Bewerk dit om tekst in te voegen.
KRONINGSFEESTEN vzw | p/a Corversstraat 20 | 3700 Tongeren
info@kroningsfeesten.be | www.kroningsfeesten.be
facebook twitter